Waarom?

Omdat ik het leuk vind en me heel gelukkig voel. Dat is mijn antwoord op de vraag waarom ik dit doe. Veel mensen kijken mij dan verbaasd aan; er moet toch een reden achter zitten; een studie, project, een verborgen camera of iets anders. Grappig dat ik een andere reden nodig zou moeten hebben; iets leuk vinden en er nog gelukkig door worden is volgens mij juist de belangrijkste redenen om iets te doen.

collage-1465476674339Nu was ik al een tijdje bezig om me in het leven te richten op dingen die ik echt belangrijk vind en waar ik heel gelukkig van wordt. De “Waarom?” fase van mijn zoontje heeft mijn ogen nog verder geopend. Waarom wil een driejarige iets? Omdat het hem leuk of lekker lijkt. Niet dat hij dan altijd zijn zin krijgt, maar de reden waarom hij iets wil is heel simpel en heel logisch. Toen zijn Waarom vragen zich uitbreidden en hij vragen ging stellen waarom volwassenen iets wilden of deden, moest ik mij regelmatig achter de oren krabben. “Omdat het nodig is”. Wauw, dat was verhelderend! Sindsdien heb ik een nog leuker leven door de dingen die helemaal niet zo nodig zijn, uit mijn leven te verwijderen en daardoor ruimte te maken voor dingen die echt leuk zijn.

Dus toen ik op een avond in bed lag en aan verbinding door oogcontact dacht, werd ik zo blij van de gedachte dat ik zeker wist; hier ga ik iets mee doen, gewoon omdat het me leuk lijkt (lees hier de korte geschiedenis over het ontstaan). Inmiddels is dat “lijkt me leuk” uitgegroeid tot een houden van.

Waarom hou ik van twee minuten verbinding?

Ik vind het heel fijn om verbonden te zijn met mensen, om mensen in mijn hart te sluiten. Daar word ik echt heel gelukkig van. De techniek van twee minuten oogcontact laat mij intens verbonden zijn met iemand, veel intenser dan wanneer ik twee minuten een gesprek heb. Ik voel blijdschap, ik hou van degene die tegenover me zit en ik vind het geweldig om zoveel bijzondere mensen te ontmoeten.

Weet je wel hoe makkelijk het is om iemand bijzonder te vinden en van die persoon te houden? Echt heel makkelijk. Juist doordat ik niets van degene weet die tegenover mij komt te zitten, kan mijn geest niet oordelen over wat dan ook. Ook heb ik geen verplichtingen naar die ander en de ander ook niet naar mij, dus weer niks waar mijn geest zich druk over hoeft te maken. Ik zie alleen iemand die op dat moment tegenover mij komt zitten en zich met mij wil verbinden. Hoe fijn en bijzonder is dat? Mijn hart maakt bij iedere ontmoeting een rondedansje van geluk.

Verbinding maakt de wereld zo veel mooier

Daarnaast geloof ik dat in de huidige wereld verbondenheid ontzettend belangrijk is. Er lopen helaas een paar idioten rond die het voor elkaar krijgen om miljoenen mensen bang te maken. Hoe bizar is dat, een handjevol die zorgt dat miljoenen elkaar achterdochtig bekijken en behandelen. Daar heb ik geen zin in. Ik kan die idioten niet veranderen, maar ik kan wel laten zien dat ik de wereld anders ervaar. Een mooiere wereld, waarin mensen zonder vooroordeel met elkaar verbonden zijn.

collage-1465911252214Dat had ik trouwens niet van te voren kunnen bedenken, maar wat vind ik het ongelooflijk gaaf dat ik me met een enorme diversiteit aan mensen al heb mogen verbinden; mensen van alle leeftijden; mannen en vrouwen; blank, donker en alles er tussenin; atheïsten, moslims, christenen en nog veel meer religies; zwarte, bruine, groene, grijze, blauwe ogen, etc. Het bevestigt mijn beeld van een mooiere wereld; in iedere laag, van iedere afkomst zijn er mensen die verbonden willen zijn.

Als ik iets hoop te bereiken, is het dat dit mooiere beeld van een wereld met verbinding zich verder verspreidt; dat mensen hun angst opzij zetten om ruimte te maken en hun hart open zetten om verbinding met elkaar te maken, met bekenden en onbekenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *