Spiegel

Gisteravond was ik de foto’s van die dag aan het bijsnijden om, zoals beloofd, alleen de ogen te laten zien. Plotseling viel het me op, dat door de lichtval op het station, in veel van de foto’s een weerspiegeling van mezelf in de ogen te zien is. Dat past mooi bij één van de theorieën over oogcontact, namelijk dat de ogen van een ander de spiegel van jouw ziel zijn.

IMG_20160822_145854Natuurlijk zijn er meer theorieën over oogcontact en/of verbinding. Welke theorie het bij het juiste eind heeft? Geen idee en het licht er ook net aan hoe je ze toepast. Ik vind theorieën vooral leuke weetjes. Vaak vragen mensen mij over het hoe en waarom van twee minuten verbinding; wat het zo speciaal maakt en waarom iedere verbinding uniek aanvoelt. Theorieën zijn dan een hulpmiddel om dat hele bijzondere gevoel met logica te beredeneren. Dus bij deze..

Over de spiegel van de ziel; Allereerst zijn jouw ogen een weerspiegeling van wat er in je hart en je ziel omgaat, meer dan welk ander lichaamsdeel dan ook. Jouw ogen tonen je emoties, rimpeltjes bij het lachen, tranen bij ontroering, een lege blik wanneer je met je gedachten ergens anders bent en een sprankeling bij je dromen.

Daarnaast gaat de theorie ook over wat er gebeurt wanneer je oogcontact met een ander hebt. Op het moment dat je echt in iemands ogen kijkt, vindt jouw ziel herkenning in de andere ziel. Datgene wat je zo mooi vindt aan de ander, is een weerspiegeling van een eigenschap die je zelf ook hebt. Dus voel je ontzettend veel warmte, liefde, rust of vrede? Dan kun je dat alleen zien en herkennen omdat je dat zelf ook in je hebt. Agressie trouwens ook. Ooit in de ogen gekeken van iemand die echt kwaad wilde? Vaak schrikken we daarvan, natuurlijk vanwege de dreiging, maar ook omdat we een stukje in onszelf herkennen wat we liever wegstoppen.

IMG_20160822_145704Gelukkig heb ik daar geen last van gehad met Twee minuten verbinding. Mensen die tegenover me gaan zitten, hebben een mooie intentie om verbinding te maken, vanuit nieuwsgierigheid, interesse of universele liefde. En als je de verbindingen koppelt aan bovenstaande theorie, dan is het dus logisch dat iedere verbinding anders aanvoelt. Bij iedere persoon herkent mijn ziel net een ander stukje van zichzelf. En al zou deze theorie niet kloppen, dan zie ik zo veel moois in de ogen van al die mensen. Niet de emoties van die dag, maar de diepere laag daarachter; de ontzettend mooie en liefdevolle persoon die ze vanuit het diepst van hun wezen zijn.

Dankjulliewel voor weer een heleboel prachtige verbindingen vandaag.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *