Een nieuwe start

Een nieuwe start, zo voelde het vandaag toen ik op weg ging naar Utrecht Centraal. Ik had immers acht dagen genoten van vakantie en dit was de eerste keer in het nieuwe jaar dat ik weer op mijn vaste plekje in de stationshal boven spoor 8 ging zitten. Mijn goede voornemens? Nog meer mogelijkheden benutten om verbinding te hebben en meer vanuit mijn hart schrijven. Dat voelt heel kwetsbaar, maar hier gaat ‘ie dan.

clipboard02Daarom begin ik met het beantwoorden van een vraag die ik regelmatig krijg; waarom ik dit doe en wat ik er zelf uit haal. Allereerst vind ik het heel fijn en heel belangrijk om verbonden te zijn. Maar wat betekent het eigenlijk voor mij om Twee minuten verbinding met iemand te hebben? Het is voor mij het meest liefdevolle wat ik kan doen; voor twee minuten kan en mag ik houden van de persoon tegenover mij. Mijn hart wijd open zetten voor iedereen. En op de momenten dat ik niet met iemand in een verbinding zit, mijn liefde en licht door de stationshal laten schijnen, glimlachen op gezichten toveren en zaadjes planten voor een mooiere en fijnere wereld.

Krijg ik er iets voor terug? Ja, onbeschrijflijk veel. Het ervaren van zo veel liefde die door mij stroomt, is al genoeg “beloning”. Daar bovenop krijg ik als bonus de nieuwsgierigheid, de openheid en/of de liefde van die ander gedurende twee minuten. Onvoorwaardelijk. Er zijn immers geen verplichtingen naar elkaar. Vrij om te stralen, vrij om verbonden te zijn. Elkaar te zien zoals we zijn. Intens te genieten van de meest prachtige mensen, telkens weer.

clipboard06Sinds ik ruim een half jaar geleden met Twee minuten verbinding ben begonnen, is het pure liefde wat ik voel. Om het zo expliciet op te schrijven voelt nog wat onwennig en kwetsbaar. Ook daarom voelt het vandaag als een nieuwe start. Een volgende stap op mijn pad, waarvan ik nog steeds niet weet waar het naar toe leidt. Wat ik wel weet, is wat mijn pad mij vandaag bracht; intense, wonderlijke en liefdevolle verbindingen.
Dankjulliewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *