Sluiers voor de liefde

Als een relatie kapot gaat dan doet dat pijn, heel veel pijn zelfs. We voelen dat de ander ons hart gebroken heeft. Er was een dag waarop we geloofden dat de ander ons hart vulde met liefde. Nu hij of zij er niet meer is, zijn we niet langer in staat om die liefde te voelen en gaan we er van uit dat die liefde tegelijk met die persoon vertrokken is. Terwijl liefde er nog steeds is, precies daar in ons hart waar we een groot gat voelen. Maar liefde kan niet weg zijn, er is alleen een sluier die er voor zorgt dat we het niet meer kunnen zien.

Jouw hart is vol liefde. Een leuke gedachte, maar als dat waar is, waarom voel je dat dan niet elke minuut, elke dag van de week? Om te beginnen kun je je voorstellen dat er drie categorieën liefde in je hart zijn:

  • Liefde die je kunt voelen en zien; deze deurtjes zijn open en een gouden licht straalt erdoor
  • Deurtjes naar je hart die gesloten zijn, vaak ben je je nog niet bewust van deze dimensies van liefde
  • Deurtjes die open zijn, waar je ooit liefde door hebt voelen stromen, maar nu kijk je er naar en je ziet een gat waardoor je niet bij de liefde kunt die je ooit voelde en dat doet pijn

Als je hals over kop verliefd wordt op iemand, dan opent je hart. En dat is letterlijk wat er gebeurt. Er was een stukje liefde in je hart waar je je nog niet eerder bewust van was (2e categorie van liefde). Door de andere persoon te ontmoeten, gaat er een deurtje open in je hart waardoor je die wonderbaarlijke en overweldigende liefde kunt voelen. Ook mensen om je heen zullen zeggen dat je straalt.

Inderdaad, je hebt een weg gevonden naar die wonderbaarlijke liefde in jezelf. Het is niet de ander die jouw hart vult met liefde. Jouw hart is al vol liefde. De andere persoon is alleen een aanleiding om de liefde in je eigen hart te laten stralen; stralen door het deurtje dat net geopend is.

Tijdens de relatie maakt je (on)bewuste allerlei koppelingen (de andere persoon, herinneringen) aan die liefde. Dan komt de dag dat de relatie voorbij is. De liefde (de persoon) of wat die liefde heeft bereikt (de liefdevolle herinneringen) zijn niet langer binnen jouw bereik. Wat ervoor zorgt dat jouw (on)bewuste gelooft dat dat bepaalde stuk liefde niet meer bereikt kan worden. De overtuiging dat je al die dingen nodig hebt om jouw liefde te bereiken is de sluier tussen jou en je liefde.

Je kijkt naar de deur tot je hart en het enige wat je kunt zien en voelen is een groot gat, de 3e categorie van liefde. Alle koppelingen die ervoor zorgden dat je (on)bewuste bij die liefde kon, zijn weg. En dat is ook echt zo. Maar denk eraan dat je (on)bewuste je hart probeert te begrijpen van buitenaf. En van buitenaf zul je een nieuwe weg naar je hart moeten vinden omdat het oude pad er niet meer is.

Er zijn twee nieuwe wegen die jou weer naar liefde kunnen leiden; een extern en een intern pad. Beide paden zijn goede paden, omdat ze jou helpen je hart te bereiken. Een nieuw extern pad kun je vinden door iets of iemand dat jou herinnert aan liefde. Dat kan een huisdier zijn, of vrienden of familie die je steunen of zelfs een nieuwe liefde. Het interne pad vraagt om een andere route.

Begin te erkennen dat jij degene was die de deur naar je hart opendeed. Erken dat de liefde die je voelde tijdens de relatie jouw liefde was. Jouw interne pad krijgt vorm als jouw (on)bewuste begint te erkennen hoe wonderbaarlijk jouw eigen liefde is. “Herinner je die bijzondere valentijnsdag nog? Kijk eens naar mezelf. Dat was ik, mijn eigen hart dat gelukkig was en vol liefde straalde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *